Nutriční hodnoty (Hovězí na burgundský způsob podle mne)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 478 kJ / 2 982 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 241,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 226,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,39 g |
| Tuky | 139,31 g |
| – nasycené | 73,98 g |
| – nenasycené | 62,35 g |
| –– mononenasycené | 54,48 g |
| –– polynenasycené | 7,87 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 21,61 g |
| Cholesterol | 668 mg |
| Sodík | 2,13 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 65,50 g |
| – cukry | 14,46 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího masa | Hovězí kýta | 1000 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1-2 1-2 cibule | Cibule čerstvá | 105 g |
| 75 cl 75 cl červeného vína | Víno červené suché | 750 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| bylinky (bobkový list, tymián, petrželová nať) | Petržel nať čerstvá | |
| 250 g 250 g žampiónů | Žampion čerstvý | 250 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| hovězi vývar (nemusí být) | Vývar hovězí |