Nutriční hodnoty (Cuketový prešovský prívarok)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 918 kJ / 697 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,58 g |
Tuky | 55,37 g |
– nasycené | 35,68 g |
– nenasycené | 16,62 g |
–– mononenasycené | 15,05 g |
–– polynenasycené | 1,57 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 31,30 g |
– cukry | 27,20 g |
––– laktóza | 19,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 větší cukety (nebo čtyři menší) | Cuketa čerstvá | 200 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
500 ml 500 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 500 ml |
1 svazek 1 svazek kopru (nebo kopr v nálevu podle chuti) | Kopr nať čerstvý | 50 g |
ocet (pokud je kopr čerstvý) | Kopr nať čerstvý | |
cukr krupice (podle chuti) | Cukr bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
250 ml 250 ml vody (nebo vývaru) | Voda | 250 ml |