Nutriční hodnoty (Chlupaté knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 15 236 kJ / 3 642 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 81,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,72 g |
| Tuky | 159,65 g |
| – nasycené | 41,06 g |
| – nenasycené | 83,11 g |
| –– mononenasycené | 66,94 g |
| –– polynenasycené | 16,18 g |
| ––– omega 3 | 0,77 g |
| Vláknina | 36,16 g |
| Cholesterol | 489 mg |
| Sodík | 6,47 g |
| Sůl | 15,21 g |
| Sacharidy | 410,40 g |
| – cukry | 128,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vařených brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 500 g 500 g syrových brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 200 g 200 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| 250 250 –300 g kysaného zelí (1 sklenice) | Zelí bílé kvašené | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 oloupané rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 1 špetka 1 špetka kmínu | Kmín | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| olej (dle potřeby) | Olej řepkový | |
| 500 g 500 g vařeného uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 500 g |
| 1 1 velká cibule osmažená do zlatova | Cibule čerstvá | 70 g |