Nutriční hodnoty (Moravští "rošťáci")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 242 kJ / 536 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,20 g |
| Tuky | 24,86 g |
| – nasycené | 4,31 g |
| – nenasycené | 15,47 g |
| –– mononenasycené | 11,60 g |
| –– polynenasycené | 3,87 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 7,60 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 4,02 g |
| Sůl | 10,82 g |
| Sacharidy | 54,60 g |
| – cukry | 0,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6-8 6-8 vepřových kotlet | Vepřová kotleta s kostí | |
| 2 lžíce 2 lžíce worchestru (nebo maggi) | Worcestrová omáčka | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce solamylu | Bramborový škrob | 30 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžička 1 lžička pepře | Pepř černý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| asi 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |