Nutriční hodnoty (Škvarkové pečivo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 122 kJ / 3 136 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,50 g |
| Tuky | 211,96 g |
| – nasycené | 81,12 g |
| – nenasycené | 117,36 g |
| –– mononenasycené | 93,64 g |
| –– polynenasycené | 23,72 g |
| ––– omega 3 | 1,83 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 438 mg |
| Sodík | 1,06 g |
| Sůl | 2,75 g |
| Sacharidy | 227,44 g |
| – cukry | 17,94 g |
| ––– laktóza | 2,94 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 250 g 250 g umletých škvarků | Škvarky | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| asi 4 lžíce 4 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
| vejce na potření | Vejce slepičí | |
| mák | Mák modrý | |
| kmín | Kmín |