Nutriční hodnoty (Tagliatelle boscaiola)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 11 292 kJ / 2 699 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 86,71 g |
| Tuky | 10,06 g |
| – nasycené | 3,00 g |
| – nenasycené | 3,47 g |
| –– mononenasycené | 1,19 g |
| –– polynenasycené | 2,27 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 57,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,25 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 545,63 g |
| – cukry | 59,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| - 600 g 600 g těstovin Tagliatelle | Tagliatelle pšeničné | 600 g |
| - 0,5 kg - 0,5 kg čerstvých žampionů (v nouzi lze použít i z konzervy) | Žampion čerstvý | |
| - 1 1 najemno nakrájená cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| - 2 2 na tenké plátky nakrájené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| - cca 800 g 800 g krájených konzervovaných rajčat i s nálevem (výborné dělá např. Valfrutta) | Rajče červené sterilované | 800 g |
| - 0,5 hrnku - 0,5 hrnku nakrájené čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| oregáno (v nouzi opět můžeme použít sušené) | Oregano sušené | |
| - olivový olej | Olej olivový | |
| - sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| (lístky na dozdobení např. bazalka nebo petrželka) | Bazalka čerstvá |