Nutriční hodnoty (Králík na černo a hrnkové knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 9 972 kJ / 2 383 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,56 g |
| Tuky | 100,04 g |
| – nasycené | 44,82 g |
| – nenasycené | 48,73 g |
| –– mononenasycené | 38,80 g |
| –– polynenasycené | 9,94 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 22,28 g |
| Cholesterol | 596 mg |
| Sodík | 5,30 g |
| Sůl | 13,08 g |
| Sacharidy | 294,62 g |
| – cukry | 59,95 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 porce 2 porce králíka (2 hřbety) | Králík | |
| 70 g 70 g slaniny | Špek | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 celerové bulvy | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 4 kuličky 4 kuličky pepře | Pepř černý | |
| 300 ml 300 ml vývaru | Vývar masový | 300 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce švestkových povidel | Povidla | 80.5 g |
| trochu trochu citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 2 2 rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| olej na vytření hrnků hrnků | Olej řepkový |