Nutriční hodnoty (Šťavnaté kuřecí supreme, domácí krokety a omáčka s červeným vínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 8 039 kJ / 1 921 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 178,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 172,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,51 g |
| Tuky | 88,66 g |
| – nasycené | 51,56 g |
| – nenasycené | 32,98 g |
| –– mononenasycené | 28,90 g |
| –– polynenasycené | 4,08 g |
| ––– omega 3 | 1,66 g |
| Vláknina | 6,77 g |
| Cholesterol | 874 mg |
| Sodík | 516 mg |
| Sůl | 1,19 g |
| Sacharidy | 59,19 g |
| – cukry | 4,72 g |
| ––– laktóza | 0,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí prsa s kůží a s částí křídla | Kuře prso | 700 g |
| 4 4 dlouhé plátky anglické slaniny | Anglická slanina | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 6 6 středně velkých brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| hrubá mouka (podle potřeby) | Mouka pšeničná hrubá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| trocha trocha nasekané zelené části jarní cibulky (nebo pažitky) | Cibulka jarní čerstvá | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 250 ml 250 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 250 ml |
| 250 ml 250 ml červeného vína (např. Merlot) | Víno červené suché | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý | |
| pepř | Pepř černý | |
| asi 90 g asi 90 g másla | Máslo kravské | 90 g |
| trochu trochu výpeku z masa | Výpek |