Nutriční hodnoty (Avokádová pomazánka s řeckým jogurtem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 698 kJ / 406 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,19 g |
| Tuky | 23,72 g |
| – nasycené | 5,76 g |
| – nenasycené | 11,10 g |
| –– mononenasycené | 8,71 g |
| –– polynenasycené | 2,39 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 3,44 g |
| Cholesterol | 780 mg |
| Sodík | 321 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 16,80 g |
| – cukry | 12,26 g |
| ––– laktóza | 1,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 210 g |
| 2 2 zralá avokáda | Avokádo čerstvé | |
| 2 lžíce 2 lžíce řeckého bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 30 ml |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 7.5 ml |
| 1 1 menší jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1/4 1/4 nakrájené feferonky (více či méně podle vlastní chuti) | Chilli paprička čerstvá | |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1/4 1/4 červené cibule | Cibule červená čerstvá | 17.25 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř na dochucení | Pepř černý |