Nutriční hodnoty (Krémová polévka pórková s brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 094 kJ / 1 217 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 108,53 g |
| – nasycené | 71,17 g |
| – nenasycené | 34,47 g |
| –– mononenasycené | 29,67 g |
| –– polynenasycené | 4,80 g |
| ––– omega 3 | 1,10 g |
| Vláknina | 4,40 g |
| Cholesterol | 328 mg |
| Sodík | 890 mg |
| Sůl | 2,20 g |
| Sacharidy | 42,13 g |
| – cukry | 8,40 g |
| ––– laktóza | 6,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velký pór | Pórek čerstvý | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 l 1 l vývaru (nejlépe zeleninového) | Vývar masový | 1000 ml |
| 4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 2 špetky 2 špetky mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 2 špetky 2 špetky soli | Sůl mořská | 2 g |
| 1 špetka 1 špetka mletého muškátového květu | Muškát květ sušený |