Nutriční hodnoty (Krémová polévka pórková s brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 094 kJ / 1 217 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,82 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 108,53 g |
– nasycené | 71,17 g |
– nenasycené | 34,47 g |
–– mononenasycené | 29,67 g |
–– polynenasycené | 4,80 g |
––– omega 3 | 1,10 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 328 mg |
Sodík | 890 mg |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 42,13 g |
– cukry | 8,40 g |
––– laktóza | 6,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 velký pór | Pórek čerstvý | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 l 1 l vývaru (nejlépe zeleninového) | Vývar masový | 1000 ml |
4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
2 špetky 2 špetky mletého pepře | Pepř černý mletý | |
2 špetky 2 špetky soli | Sůl mořská | 2 g |
1 špetka 1 špetka mletého muškátového květu | Muškát květ sušený |