Nutriční hodnoty (Polévka jako hlavní chod)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 826 kJ / 914 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 168,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 165,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,32 g |
| Tuky | 18,32 g |
| – nasycené | 9,16 g |
| – nenasycené | 7,44 g |
| –– mononenasycené | 5,70 g |
| –– polynenasycené | 1,75 g |
| ––– omega 3 | 1,43 g |
| Vláknina | 7,61 g |
| Cholesterol | 421 mg |
| Sodík | 473 mg |
| Sůl | 1,18 g |
| Sacharidy | 17,30 g |
| – cukry | 10,28 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí prsa | Kuře prso | 700 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 zelená kapie | Paprika zelená čerstvá | |
| kuřecí vývar | Vývar kuřecí | |
| 1 konzerva 1 konzerva loupaných pasírovaných rajčat (425 ml) | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
| 1 balení 1 balení rajčatového pyré (500 g) | Pyré z červených rajčat | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| italské bylinky | Provensálské koření | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| parmazán | Parmezán | |
| 4 lžíce 4 lžíce zakysané smetany (nemusí být) | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |