Nutriční hodnoty (Čočka zadělávaná celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 745 kJ / 1 373 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 68,78 g |
| Tuky | 40,91 g |
| – nasycené | 4,32 g |
| – nenasycené | 34,78 g |
| –– mononenasycené | 22,37 g |
| –– polynenasycené | 12,41 g |
| ––– omega 3 | 2,77 g |
| Vláknina | 69,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 199 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 150,15 g |
| – cukry | 24,24 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g velkozrnné čočky | Čočka hnědá neloupaná | 250 g |
| 180 g 180 g očištěného celeru | Celer bulva čerstvá | 180 g |
| 200 ml 200 ml vývaru | Vývar masový | 200 ml |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sušené cibule (nemusí být) | Cibule sušená | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| stonky stonky libečku | Libeček čerstvý | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| ocet | Ocet lihový | |
| cukr | Cukr bílý | |
| voda | Voda |