Nutriční hodnoty (Zelný salát s křenem a jablkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 423 kJ / 579 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,86 g |
| Tuky | 18,04 g |
| – nasycené | 4,14 g |
| – nenasycené | 12,77 g |
| –– mononenasycené | 9,80 g |
| –– polynenasycené | 2,97 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 32,39 g |
| Cholesterol | 9 mg |
| Sodík | 290 mg |
| Sůl | 0,28 g |
| Sacharidy | 69,45 g |
| – cukry | 40,47 g |
| ––– laktóza | 0,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/4 hlávky 1/4 hlávky bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 750 g |
| 1/2 1/2 celerové bulvy | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce křenu se smetanou | Smetana kravská sladká 12% | 25 ml |
| 1 lžička 1 lžička plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 svazek 1 svazek petrželky | Petržel nať čerstvá | 80 g |
| 3 3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| cukr | Cukr bílý | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |