Nutriční hodnoty (Víkendová valašská kyselice)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 186 kJ / 762 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,13 g |
| Tuky | 37,27 g |
| – nasycené | 23,45 g |
| – nenasycené | 11,83 g |
| –– mononenasycené | 10,25 g |
| –– polynenasycené | 1,58 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 21,90 g |
| Cholesterol | 116 mg |
| Sodík | 4,12 g |
| Sůl | 10,25 g |
| Sacharidy | 75,58 g |
| – cukry | 36,28 g |
| ––– laktóza | 9,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 klobása (nebo párek, uzenina) | Klobása | |
| 4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
| kmín | Kmín | |
| 1 kelímek 1 kelímek smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |