Nutriční hodnoty (Pikantní zeleninová polévka s máslovými fazolemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 063 kJ / 971 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,22 g |
| Tuky | 73,64 g |
| – nasycené | 35,27 g |
| – nenasycené | 37,23 g |
| –– mononenasycené | 30,45 g |
| –– polynenasycené | 6,78 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 13,66 g |
| Cholesterol | 62 mg |
| Sodík | 1,16 g |
| Sůl | 2,85 g |
| Sacharidy | 60,64 g |
| – cukry | 10,17 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 4 4 střední brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 cm plátek bulvy celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 3 řapíky 3 řapíky pak choi (nebo 1 celeru) | Zelí čínské čerstvé | |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 10 cm 10 cm pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 50 g 50 g slaniny (nebo klobásy) | Špek | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatové pasty z tuby | Protlak rajčatový | |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce paprikové pasty | Pasta papriková | 7.5 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 lžička 1 lžička uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 konzerva 1 konzerva bílých máslových fazolí (425 ml) | Fazole bílé | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| zakysaná smetana (nemusí být) | Smetana kravská zakysaná 12% |