Nutriční hodnoty (Mrkvičková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 927 kJ / 1 178 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,50 g |
| Tuky | 36,95 g |
| – nasycené | 19,59 g |
| – nenasycené | 14,36 g |
| –– mononenasycené | 8,28 g |
| –– polynenasycené | 6,08 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 13,60 g |
| Cholesterol | 297 mg |
| Sodík | 357 mg |
| Sůl | 0,76 g |
| Sacharidy | 160,86 g |
| – cukry | 14,87 g |
| ––– laktóza | 0,12 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5-6 5-6 velkých mrkví | Mrkev čerstvá | 275 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce másla | Máslo kravské | 15 g |
| 2 l 2 l vývaru | Vývar masový | 2000 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 187.5 g |