Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s drožďovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 1 837 kJ / 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,29 g |
Tuky | 9,87 g |
– nasycené | 2,55 g |
– nenasycené | 4,80 g |
–– mononenasycené | 3,23 g |
–– polynenasycené | 1,57 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 33,92 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 469 mg |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 44,75 g |
– cukry | 22,58 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
3 růžičky 3 růžičky květáku | Květák čerstvý | 150 g |
1/2 1/2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 90 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
lahůdková cibulka (na ozdobu) | Cibulka jarní čerstvá | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
42 g 42 g čerstvého droždí (1 kostka) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
kousek kousek uzené slaniny | Špek | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
kousek kousek zelené části pórku | Pórek čerstvý | |
strouhanka (podle potřeby) | Strouhanka pšeničná | |
sůl | Sůl mořská |