Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s drožďovými noky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie1 837 kJ /
439 kcal
Bílkoviny28,97 g
– z toho živočišné bílkoviny8,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,29 g
Tuky9,87 g
– nasycené2,55 g
– nenasycené4,80 g
–– mononenasycené3,23 g
–– polynenasycené1,57 g
––– omega 30,04 g
Vláknina33,92 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 469 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy44,75 g
– cukry22,58 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 větší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1/2 1/2 celeru Celer bulva čerstvá 270 g
1 1 menší petržel Petržel kořenová čerstvá
3 růžičky 3 růžičky květáku Květák čerstvý 150 g
1/2 1/2 kedlubny Kedluben čerstvý 90 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
1/2 1/2 pórku Pórek čerstvý
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
olej Olej řepkový
sůl Sůl mořská
vývar (nebo voda) Vývar masový
lahůdková cibulka (na ozdobu) Cibulka jarní čerstvá
petrželka Petržel nať čerstvá
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
42 g 42 g čerstvého droždí (1 kostka) Droždí pekařské lisované 42 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
kousek kousek uzené slaniny Špek
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
kousek kousek zelené části pórku Pórek čerstvý
strouhanka (podle potřeby) Strouhanka pšeničná
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.