Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s drožďovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 1 837 kJ / 439 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,29 g |
| Tuky | 9,87 g |
| – nasycené | 2,55 g |
| – nenasycené | 4,80 g |
| –– mononenasycené | 3,23 g |
| –– polynenasycené | 1,57 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 33,92 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 469 mg |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 44,75 g |
| – cukry | 22,58 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 3 růžičky 3 růžičky květáku | Květák čerstvý | 150 g |
| 1/2 1/2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 90 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
| lahůdková cibulka (na ozdobu) | Cibulka jarní čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 42 g 42 g čerstvého droždí (1 kostka) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 kousek 1 kousek uzené slaniny | Špek | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 kousek 1 kousek zelené části pórku | Pórek čerstvý | |
| strouhanka (podle potřeby) | Strouhanka pšeničná | |
| sůl | Sůl mořská |