Nutriční hodnoty (Rebarborový koláč s mákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 162 kJ / 5 297 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 73,75 g |
| Tuky | 284,56 g |
| – nasycené | 116,52 g |
| – nenasycené | 141,77 g |
| –– mononenasycené | 74,80 g |
| –– polynenasycené | 66,97 g |
| ––– omega 3 | 1,33 g |
| Vláknina | 60,00 g |
| Cholesterol | 1,18 g |
| Sodík | 654 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 555,73 g |
| – cukry | 324,64 g |
| ––– laktóza | 11,64 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g rebarbory | Rebarbora čerstvá | 500 g |
| 60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 150 g 150 g másla (z chladničky) | Máslo kravské | 150 g |
| 80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
| na špičku nože na špičku nože kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 250 g 250 g čerstvě mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 75 ml 75 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 120 g 120 g cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce rebarborové šťávy | ||
| 30 g 30 g moučkového cukru | Cukr bílý | 30 g |