Nutriční hodnoty (Kousky kýty, pečené v bůčku a domácí slanině, hlávkové zelí a karamelizovaná cibulka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 8 241 kJ / 1 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 168,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 161,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,32 g |
Tuky | 117,57 g |
– nasycené | 52,44 g |
– nenasycené | 57,63 g |
–– mononenasycené | 48,98 g |
–– polynenasycené | 8,65 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 25,04 g |
Cholesterol | 396 mg |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 4,75 g |
Sacharidy | 54,08 g |
– cukry | 22,00 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g vepřové kýty | Vepřová kýta | 750 g |
200 200 g plátků uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | |
100 g 100 g domácí uzené slaniny | Špek | 100 g |
1 1 menší hlávka zelí | Zelí bílé čerstvé | |
1 1 brambora | Brambor zimní | 50 g |
5 5 cibulí | Cibule čerstvá | 350 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
třtinový cukr | Cukr třtinový | |
1 lžíce 1 lžíce balsamica | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
pár kuliček kuliček červeného pepře | Pepř černý | |
citronová šťáva (nebo ocet) | Šťáva z citrónu | |
sádlo | Sádlo vepřové | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
1/2 1/2 mrkve karotky | Mrkev čerstvá | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |