Nutriční hodnoty (Kousky kýty, pečené v bůčku a domácí slanině, hlávkové zelí a karamelizovaná cibulka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 8 241 kJ / 1 970 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 168,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 161,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,32 g |
| Tuky | 117,57 g |
| – nasycené | 52,44 g |
| – nenasycené | 57,63 g |
| –– mononenasycené | 48,98 g |
| –– polynenasycené | 8,65 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 25,04 g |
| Cholesterol | 396 mg |
| Sodík | 2,03 g |
| Sůl | 4,75 g |
| Sacharidy | 54,08 g |
| – cukry | 22,00 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g vepřové kýty | Vepřová kýta | 750 g |
| 200 200 g plátků uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | |
| 100 g 100 g domácí uzené slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 menší hlávka zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 1 1 brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 5 5 cibulí | Cibule čerstvá | 350 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| třtinový cukr | Cukr třtinový | |
| 1 lžíce 1 lžíce balsamica | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
| pár kuliček kuliček červeného pepře | Pepř černý | |
| citronová šťáva (nebo ocet) | Šťáva z citrónu | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1/2 1/2 mrkve karotky | Mrkev čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |