Nutriční hodnoty (Koláč bez lepku s ovocem a s vysokým obsahem bílkovin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 9 700 kJ / 2 318 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 85,29 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,81 g |
| Tuky | 131,08 g |
| – nasycené | 27,88 g |
| – nenasycené | 79,78 g |
| –– mononenasycené | 28,92 g |
| –– polynenasycené | 50,86 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 33,90 g |
| Cholesterol | 865 mg |
| Sodík | 626 mg |
| Sůl | 1,64 g |
| Sacharidy | 146,65 g |
| – cukry | 96,70 g |
| ––– laktóza | 24,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g jemného tvarohu v kostce | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 250 g 250 g tvarohu ve vaničce | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 200 g 200 g mletého máku | Mák modrý mletý | 200 g |
| 100-150 ml 100-150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1 1 pudinkový vanilkový prášek | Puding v prášku | 40 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| perníkové koření (podle chuti) | Perníkové koření | |
| švestky - mražené, kompotované, čerstvé (nebo jiné ovoce např. jahody, jablka..) | Švestky čerstvé | |
| bezlepkové ovesné vločky | Vločky ovesné | |
| máslo | Máslo kravské | |
| moučkový cukr | Cukr bílý |