Nutriční hodnoty (Celerová polévka s mrkví a paprikou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 145 kJ / 274 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,03 g |
| Tuky | 11,88 g |
| – nasycené | 1,83 g |
| – nenasycené | 9,92 g |
| –– mononenasycené | 8,22 g |
| –– polynenasycené | 1,70 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 13,65 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 174 mg |
| Sůl | 0,34 g |
| Sacharidy | 25,04 g |
| – cukry | 9,76 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 120 g 120 g celeru | Celer bulva čerstvá | 120 g |
| 1 1 bílá paprika (80 g) | Paprika bílá čerstvá | |
| 1 1 menší mrkev (60 g) | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 velká brambora (180 g) | Brambor zimní | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatové pasty z tuby | Protlak rajčatový | |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce lahůdkového droždí | Droždí lahůdkové | 15 g |
| nať cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| libeček (nebo petrželka) | Libeček čerstvý |