Nutriční hodnoty (Krémová žampionová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 923 kJ / 1 177 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,67 g |
| Tuky | 84,90 g |
| – nasycené | 54,51 g |
| – nenasycené | 29,38 g |
| –– mononenasycené | 26,19 g |
| –– polynenasycené | 3,19 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 57,91 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 79 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 54,17 g |
| – cukry | 11,12 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g žampiónů | Žampion čerstvý | 600 g |
| 40 g 40 g sušených hub (hřibovité) | Houby sušené směs | 40 g |
| 1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 4 snítky 4 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 hrst 1 hrst sekané petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |