Nutriční hodnoty (Polévka s bílými fazolemi, klobásou a sušenými hříbky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 030 kJ / 485 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,27 g |
| Tuky | 31,36 g |
| – nasycené | 14,72 g |
| – nenasycené | 16,14 g |
| –– mononenasycené | 12,41 g |
| –– polynenasycené | 3,73 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 10,94 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 57 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 40,37 g |
| – cukry | 8,58 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce sádla (olej) | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 1 klobása (valašská) | Klobása | |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 plátek 1 plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 hrst 1 hrst sušených hříbků | Hřib sušený | |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 425 ml 425 ml bílých máslových fazolí (konzervované) | Fazole bílé | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |