Nutriční hodnoty (Datlový cheesecake)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 14 164 kJ / 3 385 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,46 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,38 g |
| Tuky | 212,00 g |
| – nasycené | 101,02 g |
| – nenasycené | 100,02 g |
| –– mononenasycené | 78,12 g |
| –– polynenasycené | 21,90 g |
| ––– omega 3 | 5,13 g |
| Vláknina | 40,50 g |
| Cholesterol | 797 mg |
| Sodík | 605 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 225,88 g |
| – cukry | 75,58 g |
| ––– laktóza | 24,93 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g mletých ovesných vloček | Vločky ovesné | 200 g |
| 1 1 zralý banán | Banán čerstvý | 90 g |
| 40 g 40 g oleje (kokosový, slunečnicový) | Olej řepkový | 40 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce karobu | Karobový prášek | 30 g |
| 1 špetka 1 špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| 250 g 250 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 100 g 100 g datlové pasty (datlového sirupu) | ||
| 2 2 vejce ("šťastná") | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (kukuřičného škrobu pro bezlepkovou verzi) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 200 g 200 g ovoce (jahody, třešně) | Jahody čerstvé | 200 g |
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| 1 1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 5 cl 5 cl rumu (panák) | Rum | 50 ml |
| datle | Datle sušené s peckou |