Nutriční hodnoty (Kuřecí maso na žampionech jako z čínské restaurace)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 334 kJ / 558 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 81,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,97 g |
| Tuky | 3,99 g |
| – nasycené | 1,13 g |
| – nenasycené | 2,16 g |
| –– mononenasycené | 1,39 g |
| –– polynenasycené | 0,76 g |
| ––– omega 3 | 0,67 g |
| Vláknina | 6,35 g |
| Cholesterol | 193 mg |
| Sodík | 3,76 g |
| Sůl | 8,92 g |
| Sacharidy | 37,82 g |
| – cukry | 10,18 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velké kuřecí prso | Kuře prso | 350 g |
| 1/3 1/3 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 16.66666716337204 g |
| 1/4 1/4 středního pekingského zelí | Zelí pekingské čerstvé | |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 malá plechovka sterilovaných žampionů | Žampion zavařený | |
| 4 lžíce 4 lžíce světlé sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 60 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rýžového vína | Rýžové víno | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce Hoisin omáčky (nemusí být) | ||
| 1 lžička 1 lžička sušeného česneku | Česnek sušený | 5 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce Solamylu | Bramborový škrob | 22.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 lžička 1 lžička cukru (nejlépe třtinového nebo medu) | Cukr bílý | 5 g |