Nutriční hodnoty (Marinovaný bylinkový domácí králík na houbách a karlovarský knedlík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 17 363 kJ / 4 150 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,86 g |
| Tuky | 238,43 g |
| – nasycené | 93,56 g |
| – nenasycené | 129,63 g |
| –– mononenasycené | 97,02 g |
| –– polynenasycené | 32,61 g |
| ––– omega 3 | 8,29 g |
| Vláknina | 47,22 g |
| Cholesterol | 1,14 g |
| Sodík | 3,04 g |
| Sůl | 7,16 g |
| Sacharidy | 322,15 g |
| – cukry | 60,68 g |
| ––– laktóza | 13,92 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| 2 snítky 2 snítky libečku | Libeček čerstvý | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 hrst 1 hrst tymiánu | Tymián sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 500 ml 500 ml bílého vína | Víno bílé suché | 500 ml |
| 4 4 králičí stehna | Králík stehna | |
| 6 6 cibulí | Cibule čerstvá | 420 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 4 lžíce 4 lžíce řepkového oleje | Olej řepkový | 80 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 snítky 2 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
| 400 ml 400 ml bylinkového vývaru | Vývar masový | 400 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 250 ml 250 ml smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 250 ml |
| houby čerstvé (nebo sušené, množství podle chuti) | Hřib čerstvý | |
| 350 g 350 g starších rohlíků | Rohlík pšeničný bílý | 350 g |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 hrst 1 hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 30 g 30 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 30 g |