Nutriční hodnoty (Jablečné poháry)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 4 917 kJ / 1 175 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,68 g |
| Tuky | 16,45 g |
| – nasycené | 8,79 g |
| – nenasycené | 6,73 g |
| –– mononenasycené | 3,85 g |
| –– polynenasycené | 2,88 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 11,80 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 64 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 234,40 g |
| – cukry | 177,53 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g oloupaných jablek bez jadřinců | Jablko čerstvé | 400 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 80-100 g 80-100 g krupicového cukru (podle chuti) | Cukr bílý | 90 g |
| 10 g 10 g vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 10 g |
| 1 kousek 1 kousek celé skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 1 hřebíček | Hřebíček | |
| 150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
| 1/2 1/2 vanilkového pudinku (prášku) | Puding v prášku | 20 g |
| 50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
| 125 125 g tvarohu z vaničky | Tvaroh polotučný | |
| 100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 100 g 100 g piškotů (nebo perníčků) | Piškoty | 100 g |
| skořicový cukr na posyp | Cukr skořicový | |
| čerstvé ovoce na ozdobu | Jahody čerstvé | |
| meduňka (nebo máta) | Máta peprná list čerstvá |