Mrkvový perník s povidly
Tradiční perník vylepšený vrstvou povidel bude chutnou svačinou i doplňkem ke kávě nebo čaji. Mrkev dodá moučníku úžasnou vláčnost a kyprost. Pokud doplníte moučník ještě čokoládovou polevou, stane se jistě oblíbeným dezertem i ve vaší rodině.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 337 kJ / 4 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,06 g |
Tuky | 154,07 g |
Vláknina | 23,50 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 512 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 655,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Mrkev nastrouháme najemno.
Krok 2: V míse smícháme sypké suroviny.
Krok 3: Mrkev přidáme do mísy. Zamícháme společně vše, kromě povidel. Nejlépe ručním šlehačem zpracujeme na tužší lité těsto.
Krok 4: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 175-180 °C po dobu 25-30 minut.
Krok 5: Po upečení a vychladnutí potřeme perník povidly a případně dozdobíme čokoládovou polevou či šlehačkou.
Zveřejněno 9. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvový perník s povidly
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GzpQ
Moje poznámka
Mrkvový perník s povidly
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GzpQ
Nejnovější recepty
Pikantní nudličky z vepřové pečeně
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka z červené čočky
Přidáno před 17 hodinami
Jehněčí na česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Salát z černé čočky
Přidáno 22. 1. 2025 07:00
Salát ze syrové červené řepy s majonézou
Přidáno 21. 1. 2025 16:46
Kuřecí prso s kari, dušenou kedlubnou a avokádem
Přidáno 21. 1. 2025 15:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Banánky v čokoládě z mrazáku podle Terezy z Peče celá země: Jednoduchý recept zvládne každý, výsledek je lepší než originál
Jakou mouku na štrúdl? Jen s jednou dosáhnete dokonalé konzistence, pak už záleží jen na vás, jakou zvolíte náplň
Devět způsobů, jak zahustit polévku bez mouky: Skvělé jsou pohanka, jáhly i luštěniny, tvrdý sýr dodá další rozměr chuti
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta z jablečného pyré
Brumaire před 24 minutami
Čočka na kyselo
esindler@seznam.cz před 38 minutami
Jednoduché vynikající langoše
hahaha před 1 hodinou
Sachr dort z jablek
Fitulka před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nikaba před 15 hodinami
Tvarohová bábovka
Recept24 před 15 hodinami
Hermelínová pomazánka
Joey1 před 15 hodinami
Domácí houstičky
ZdenaKl před 16 hodinami
Ořechové trojúhelníky
Yarushka před 17 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 18 hodinami
Tématické fráze:
pernik s mrkvi,
perník s povidly,
mrkvovník,
perník s povidly recept,
vlacny mrkvovy pernik,
perník z mrkve,
povidlovy perník,
božský mrkvový koláč,
perník recept,
recept na perník s povidly,
domácí perník s povidly,
lehký perník,
litý perník s povidly,
recept na pernik,
perník s povidlama,
perník s povidlím,
výborný perník s povidly,
mrkvovy kolac s povidly,
mrkvovník recept,
perník recept s povidly
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
mrkev,
vejce,
koření do perníku,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
povidla švestková,
poleva čokoládová
Komentáře (44)