Nutriční hodnoty (Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 848 kJ / 920 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,60 g |
| Tuky | 0,98 g |
| – nasycené | 0,21 g |
| – nenasycené | 0,42 g |
| –– mononenasycené | 0,08 g |
| –– polynenasycené | 0,34 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 6,05 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 14,53 g |
| Sůl | 34,70 g |
| Sacharidy | 205,38 g |
| – cukry | 105,49 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kachní prsa | Kachna prso s kůží | |
| 1 litr 1 litr vody | Voda | 1000 ml |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 22.5 ml |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 2 cm 2 cm zázvoru | Zázvor sušený | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce rýžového vína (nebo rýžového octa) | Rýžové víno | 22.5 ml |
| 2 dílky 2 dílky z hvězdičky badyánu | Badyán | |
| kousek kousek celé skořice | Skořice ceylonská | |
| 5 lžic 5 lžic sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 75 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce tmavé sójové omáčky | Sójová omáčka Shoyu | 15 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce ústřicové omáčky | Ústřicová omáčka | 30 ml |
| 1 lžička 1 lžička sušeného česneku (nebo 4 stroužky čerstvého) | Česnek sušený | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rýžového vína | Rýžové víno | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hnědého třtinového cukru | Cukr třtinový | 24 g |
| 1 lžička 1 lžička chilli pasty (nebo chilli vloček) | Chilli omáčka | 5 ml |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky pepře | Pepř černý | 1.25 g |
| 1 špetka 1 špetka sušeného zázvoru | Zázvor sušený | |
| vývar z kachních prsou | Kachna prso s kůží | |
| 2 lžíce 2 lžíce Solamylu | Bramborový škrob | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 3 lžíce 3 lžíce Solamylu | Bramborový škrob | 45 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 1/2 1/2 menší hlávky bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rýžového octa | Ocet rýžový | 30 ml |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka sušeného česneku | Česnek sušený | |
| sezamový olej na zakápnutí | Olej sezamový | |
| vařená rýže | Rýže bílá |