Nutriční hodnoty (Kuřecí steak s kaší a vínovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 12 185 kJ / 2 912 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 181,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 169,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,98 g |
| Tuky | 185,00 g |
| – nasycené | 106,00 g |
| – nenasycené | 74,85 g |
| –– mononenasycené | 67,03 g |
| –– polynenasycené | 7,82 g |
| ––– omega 3 | 2,09 g |
| Vláknina | 14,92 g |
| Cholesterol | 873 mg |
| Sodík | 490 mg |
| Sůl | 1,13 g |
| Sacharidy | 101,27 g |
| – cukry | 13,22 g |
| ––– laktóza | 7,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí prsa bez kůže | Kuře prso | 700 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 30 ml 30 ml vývaru (kuřecí/ hovězí) | Vývar masový | 30 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 snítka 1 snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 2 snítky 2 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
| paprika | Paprika bílá čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| provensálské bylinky | Provensálské koření | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 500 g 500 g brambor typu C | Brambor zimní | 500 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 150 ml 150 ml smetany 30% | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 1 svazek 1 svazek čerstvých bylinek: petržel, libeček (nemusí být) | Libeček čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 150 ml 150 ml červeného vína (Cabernet Sauvignon, vhodné je i Pinot noir nebo Merlot) | Víno červené suché | 150 ml |
| 50 ml 50 ml hovězího vývaru (nejlépe domácí) | Vývar hovězí | 50 ml |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 snítka 1 snítka tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |