Nutriční hodnoty (Nedělní vánočka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 13 254 kJ / 3 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,05 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,05 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 62,00 g |
Tuky | 88,09 g |
– nasycené | 46,96 g |
– nenasycené | 34,17 g |
–– mononenasycené | 26,14 g |
–– polynenasycené | 8,03 g |
––– omega 3 | 0,81 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 674 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 501,01 g |
– cukry | 159,36 g |
––– laktóza | 13,76 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
30 g 30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
120 g 120 g moučkového cukru | Cukr bílý | 120 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
4 g 4 g soli | Sůl mořská | 4 g |
70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
rozinky | Rozinky | |
plátky mandlí na posyp | Mandle loupané | |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
1 lžíce 1 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 25 ml |