Nutriční hodnoty (Mrkvový krém se špagetovou dýní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 076 kJ / 257 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 13,80 g |
| – nasycené | 8,64 g |
| – nenasycené | 4,38 g |
| –– mononenasycené | 3,66 g |
| –– polynenasycené | 0,72 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 8,70 g |
| Cholesterol | 43 mg |
| Sodík | 288 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 22,56 g |
| – cukry | 16,56 g |
| ––– laktóza | 4,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 větších mrkví | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 3-4 cm 3-4 cm čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 1 hrnek 1 hrnek dýňových špaget (vydlabaných z pečené špagetové dýně) | Špagety pšeničné | |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| 120 ml 120 ml husté zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 120 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| listová petrželka | Petržel nať čerstvá |