Valašský kontrabáš

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Pro začátečníky 29 názorů

Suroviny

500 g brambor
250 g pohanky
200 g uzeného bůčku
50 g uzené slaniny (nebo sádla)
1 lžička majoránky
3-5 stroužků česneku
1 cibule
150 g uzeného sýru (cihly)
sůl
pepř
sádlo
strouhanka (na vymazaní a vysypaní zapékací mísy)
kysané zelí
Recept si zatím oblíbilo 56 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu uvaříme pohanku.

  2. Ve druhém hrnci uvaříme v osolené vodě oloupané a na kostičky nakrájené brambory.

  3. V pánvi (nejlépe wok)vyškvaříme na kostičky nakrájenou uzenou slaninu a krátce v ní osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.

  4. Přidáme na kostičky nakrájený bůček, chvíli opékáme, přisypeme uvařenou pohanku a dochutíme solí, majoránkou a pepřem.

  5. Přidáme brambory, směs promícháme, vložíme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě 5-10 minut zapečeme.
    Podáváme s kysaným zelím (nejlépe domácím).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 478 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Valašský kontrabáš

  • Papaska Papaska

    Úžasná dobrota děkuji za recept. Budeme vařit častěji:yes::yes::yes::yes::yes:<3

    Odpovědět

  • alka1953 alka1953(neregistrovaný)

    Já to dělám ještě trošku jinak, na slanině podusím na drobno nakrájené kysané zelí a uzené opražím zvlášt s cibulkou a česnekem a pak všechny ingredience(směs,pohanku a brambory) smícham dohromady, dám na pekáč a zastrouhám sýrem. Pod grilem stačí zapékat cca 20 min a je to báječná lahoda))))))))))):-))nebojte se to dobře okořenit, nic tím nezkazíte:yes:

    Odpovědět

  • Žrout Žrout(neregistrovaný)

    To je žrádlo :-p

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Vynikající večeře. :yes: Uzené jsem dal do brambor s pohankou a dokřupava osmaženou slaninkou jsem to nazávěr posypal po povrchu.:-p

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    Jendo,dnes jsem se odhodlala a kontrabas spachala...:-D...postup jsem dodrzela,jen mi prislo moc jeste k uzenemu pridavat slaninu...tu jsem tedy vynechala a jen osmahla cibuli na sadle,pridala uzene,chvili opekala a pak smichala s bramborama a pohankou...te na tu gramaz brambor stacilo tak polovina uvedeneho mnozstvi pohanky....to,co zbylo jsem schovala a dam si v tydnu treba jako rizoto,nebo do polevky...mam vacsy,takze to jde...;-)...no a pekacek neni treba vysypavat,tak jsem pouze pro odlehcenou formu kontrabase zalila dvema vejci .... bylo to moc dobre...dokonce syn,ktery novoty moc nemusi,svou porci do posledniho zrnicka vyjedl...takze to nemuze byt zle...on teda k tomu snedl asi pul flasky od okurek presnidavky(samozrejme domaci) a ja si dala ty okurky...a jak rikam...moc dobre....:yes:;-):-K

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Jani, jsem rád, že chutná a díky za foto;-):-K.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jendo, kontrabášů tady máme sice povíc, vybrala jsem si ten tvůj, ikdyž malinko opět pozměnila postup. bylo to skvělé, ještě trochu zbylo a já chodím pořád uždibávat:-D. Když dovolíš, přidám foto.;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Pro neregistrované Lucii a KLarynet - 100 lidí a 100 chutí. Víc k tomu nemám co dodat, jedná se o valašskou kuchyni a díky za váš zájem. Dnes jsem si k večeři připravil pivní rizoto a moc jsem si pochutnal:-p:-p:-p. http://www.toprecepty.cz/recept/14208-pivni-rizoto...

    Odpovědět

  • KLarynet KLarynet(neregistrovaný)

    Teda, dělala jsem to přesně podle receptu a mě, ani mému příteli to vůbec nechutnalo...:-(:no:

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Dnes jsem delala a vubec mi to nechutnalo.. snedla jsem to s premahanim.. nevim, kde je chyba :(

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Jendo :-! paráda :yes: +32

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Míšo, jsem rád, že ti chutnalo:-) a dík za foto:-K. Mám připravených několik dalších zajímavých valašských receptů, ale realizovat je budu až po dovolené;-).

    Odpovědět

  • misza misza

    Jendo, děkuji za skvělý recept:-* Bylo to opravdu mňamózní:-p Všem doporučuji:yes: Místo uzeného bůčku jsem použila hovězí mleté maso.:-) Velkého boďana pro tebe:yes::yes: Dovolila jsem si přidat foto;-)

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Jendo,tvoje receptíky tady vážně chyběly:-Ka tento vypadá úžasně tak posílám bodíka:-K:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Děkuji všem za přízeň;-):yes: a bodíky :-K:-K:-K.

    Ivuš(isahu), domnívám se, že recept se skládá ze samých základních činností a i začátečník, pokud si práci správně rozvrhne, může do hodiny kontrabáš servírovat;-)(samozřejmě za předpokladu, že již někdy v ruce držel nůž a vařečku:-))).

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kontrabáš kontrabáš recept recept kontrabáš kontrabáš jídlo valašské recepty s pohankou recepty kontrabáš recept na kontrabáš jidlo kontrabas pohankovy kontrabas recepty, kontrabáš valašské jídla valašské jídlo valašské recepty valasky kontrabas valašská jídla valasky kotrabas valašsky kontrbaš valašské recepty z pohanky kontrabáš recepty valašská pohanka

Zapomněl/a jsem heslo