Nutriční hodnoty (Kefírová bábovka s vůní perníku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 20 353 kJ / 4 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 33,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 73,98 g |
Tuky | 159,62 g |
– nasycené | 17,94 g |
– nenasycené | 127,65 g |
–– mononenasycené | 86,70 g |
–– polynenasycené | 40,95 g |
––– omega 3 | 10,98 g |
Vláknina | 19,05 g |
Cholesterol | 593 mg |
Sodík | 3,76 g |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 739,65 g |
– cukry | 301,75 g |
––– laktóza | 18,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 ml 500 ml kefíru | Kefír | 500 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
2,5 hrnku 2,5 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 625 g |
3 lžičky 3 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 15 g |
1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
1 lžička 1 lžička kypřicího prášku | Kypřící prášek | 5 g |
holandské kakao (dle chuti) | Kakao prášek | |
olej (nebo tuk) | Olej řepkový | |
hrubá mouka (nebo strouhanka) | Mouka pšeničná hrubá |