Nutriční hodnoty (Treska na kampotském a zeleném pepři)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 869 kJ / 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 77,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,70 g |
| Tuky | 57,35 g |
| – nasycené | 30,33 g |
| – nenasycené | 24,57 g |
| –– mononenasycené | 21,31 g |
| –– polynenasycené | 3,26 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 377 mg |
| Sodík | 473 mg |
| Sůl | 1,14 g |
| Sacharidy | 14,37 g |
| – cukry | 7,93 g |
| ––– laktóza | 7,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 filety 2 filety tresky (cca 250 g) | Treska filet | 400 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| 1 špetka 1 špetka solamylu na poprášení | Bramborový škrob | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 15 g |
| 1 plátek 1 plátek másla (5 g) | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička zeleného nakládaného pepře | Pepř zelený sterilovaný | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička kampotského fermentovaného pepře | Pepř černý | 5 g |
| 50 ml 50 ml bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| 200 g 200 g smetany 30 % | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |