Ostří utopenci

janno69 Kuchař: janno69

Studená kuchyně 4 názory

Suroviny

10 špekáčků
3 velké cibule
5 větších nakládaných okurek (dávám Hamé nebo Znojmia)
1 sáček ostrého grilovacího koření
3 nakládané feferonky
0,6 l octa
0,6 l vařící vody
necelá lžička soli (podle chuti)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupat a podélně hodně nakrojit, cibuli nakrájet na půlkolečka a 3 okurky na podlouhlé čtvrtiny. Vložit do špekáčku čtvrtinu okurky a trochu cibule. Poskládat do uzavíratelné misky nakrojení nahoru, nebo do sklenice. Zbytek okurek nakrájet na kolečka a společně se zbylou cibulí a feferonkami proložit mezi špekáčky. Každou vrstvu prosypat grilovacím kořením.

  2. Nakonec smíchat ocet, sůl s vařící vodou a připravené špekáčky pořádně zalít, aby byly co nejvíc ponořené.

  3. První den nechat venku v pokojové teplotě, dokud úplně nevystydnou a poté uložit do lednice. Nejlépe nechat, alespoň týden naložené, ale málokdy to vydržíme :-) protože i po třech dnech už se dají jíst, ale je lepší vydržet a pak to opravdu stojí za to. Kdo nemá rád ostré, vynechá feferonky a vymění ostré grilovací koření za obyčejné, taky je to mňamka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ostří utopenci

Tématické fráze: jak oloupat špekáčky nakládaní utopenci recept recept na nakládané utopenci nakládaný utopenec recept nakládaný utopenec recept na nakládané utopence jak nejlepe oloupat spekacky nakládané utopence utopenci recept nakládaný utopenci recept nakládaný utopenci nakládané utopenci recepty jak oloupat špekáček nakladane utopenci nakládání utopenci recept na utopence ze špekáčků utopenci připrava utopenců koreni na utopence spekackovy utopenec

Zapomněl/a jsem heslo