Nutriční hodnoty (Vepřové plátky v omáčce z výpeku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 059 kJ / 731 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 63,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,23 g |
| Tuky | 41,22 g |
| – nasycené | 20,21 g |
| – nenasycené | 18,14 g |
| –– mononenasycené | 15,33 g |
| –– polynenasycené | 2,81 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 185 mg |
| Sodík | 164 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 15,41 g |
| – cukry | 5,11 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g vepřového masa (kýta, pečeně, krkovice) | Vepřová kýta | 300 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 1 cibule (nebo šalotka) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 ml 50 ml bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| vývar na podlití (podle potřeby) | Vývar masový | |
| 20 g 20 g studeného másla | Máslo kravské | 20 g |