Nutriční hodnoty (Jemný makovec babičky Boženky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 9 643 kJ / 2 305 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,25 g |
| Tuky | 100,70 g |
| – nasycené | 14,97 g |
| – nenasycené | 64,66 g |
| –– mononenasycené | 24,40 g |
| –– polynenasycené | 40,26 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 23,40 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 479 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 266,79 g |
| – cukry | 212,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 210 g 210 g cukru moučka | Cukr bílý | 210 g |
| 6 6 žloutků | Vaječný žloutek | 138 g |
| 6 6 bílků | Vaječný bílek | 198 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| kůra z půlky půlky citronu | Citrón čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 30 g |
| 150 g 150 g mletého máku | Mák modrý mletý | 150 g |
| 1 špetka 1 špetka tlučeného hřebíčku | Hřebíček | |
| tuk a mouka na formu | Mouka pšeničná hladká |