Nutriční hodnoty (Fat rascals (máslové hrudky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 7 094 kJ / 1 696 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 71,51 g |
| – nasycené | 42,27 g |
| – nenasycené | 25,63 g |
| –– mononenasycené | 22,62 g |
| –– polynenasycené | 3,01 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 452 mg |
| Sodík | 592 mg |
| Sůl | 1,84 g |
| Sacharidy | 229,77 g |
| – cukry | 81,07 g |
| ––– laktóza | 2,07 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 75 g 75 g měkkého másla | Máslo kravské | 75 g |
| 75 g 75 g cukru krupice | Cukr bílý | 75 g |
| 1 1 velké vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky kypřicího prášku | Kypřící prášek | 7.5 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 špetka 1 špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| rozinky | Rozinky | |
| mandle | Mandle neloupané | |
| kandované ovoce | Citron kandovaný |