Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hrášková krémová polévka s česnekovými krutonky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie11 624 kJ /
2 778 kcal
Bílkoviny55,19 g
– z toho živočišné bílkoviny6,83 g
– z toho rostlinné bílkoviny48,37 g
Tuky168,83 g
– nasycené79,88 g
– nenasycené86,19 g
–– mononenasycené68,27 g
–– polynenasycené17,92 g
––– omega 31,51 g
Vláknina51,24 g
Cholesterol 195 mg
Sodík 2,32 g
Sůl6,70 g
Sacharidy236,24 g
– cukry34,15 g
––– laktóza2,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
50 g 50 g slaniny Špek 50 g
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
450 g 450 g zeleného hrášku (mraženého nebo čerstvého) Hrášek zelený 450 g
150 g 150 g mražené kukuřice Kukuřice mražená 150 g
5 5 středně velkých brambor Brambor zimní 250 g
sůl Sůl mořská
750 ml 750 ml zeleninového vývaru (nejlépe domácího) Vývar zeleninový 750 ml
100 ml 100 ml smetany 33% Smetana kravská sladká 35% 100 ml
3 krajíce 3 krajíce staršího chleba Chléb pšeničný kváskový
troška oleje (nebo sádla) Olej řepkový
70-100 g 70-100 g anglické slaniny Anglická slanina 85 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželky Petržel nať čerstvá 15 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.