Nutriční hodnoty (Bělohradské kyselo slavnostní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 12 607 kJ / 3 013 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 87,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 43,46 g |
Tuky | 163,92 g |
– nasycené | 72,79 g |
– nenasycené | 66,99 g |
–– mononenasycené | 55,39 g |
–– polynenasycené | 11,60 g |
––– omega 3 | 0,64 g |
Vláknina | 26,35 g |
Cholesterol | 2,85 g |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 242,70 g |
– cukry | 18,24 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250-300 ml 250-300 ml žitného kvásku | Kvásek žitný | 275 ml |
trochu trochu vlažné vody na ředění kvásku | Kvásek pšeničný | |
1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
trochu trochu horké vody | Voda | |
1,6 litru 1,6 litru vody | Voda | 1600.000023841858 ml |
sůl | Sůl mořská | |
2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 10 g |
mletý pepř dle chuti | Pepř černý mletý | |
8 8 středních brambor | Brambor zimní | 400 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
10 10 vajec | Vejce slepičí | 700 g |
petržel na dozdobení | Petržel kořenová čerstvá |