Nutriční hodnoty (Bělohradské kyselo slavnostní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 12 607 kJ / 3 013 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 87,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,46 g |
| Tuky | 163,92 g |
| – nasycené | 72,79 g |
| – nenasycené | 66,99 g |
| –– mononenasycené | 55,39 g |
| –– polynenasycené | 11,60 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 26,35 g |
| Cholesterol | 2,85 g |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 242,70 g |
| – cukry | 18,24 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250-300 ml 250-300 ml žitného kvásku | Kvásek žitný | 275 ml |
| trochu trochu vlažné vody na ředění kvásku | Kvásek pšeničný | |
| 1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| trochu trochu horké vody | Voda | |
| 1,6 litru 1,6 litru vody | Voda | 1600.000023841858 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 10 g |
| mletý pepř dle chuti | Pepř černý mletý | |
| 8 8 středních brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 10 10 vajec | Vejce slepičí | 700 g |
| petržel na dozdobení | Petržel kořenová čerstvá |