Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bělohradské kyselo slavnostní)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie12 607 kJ /
3 013 kcal
Bílkoviny130,96 g
– z toho živočišné bílkoviny87,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny43,46 g
Tuky163,92 g
– nasycené72,79 g
– nenasycené66,99 g
–– mononenasycené55,39 g
–– polynenasycené11,60 g
––– omega 30,64 g
Vláknina26,35 g
Cholesterol 2,85 g
Sodík 1,18 g
Sůl2,10 g
Sacharidy242,70 g
– cukry18,24 g
––– laktóza0,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250-300 ml 250-300 ml žitného kvásku Kvásek žitný 275 ml
trochu trochu vlažné vody na ředění kvásku Kvásek pšeničný
1 hrst 1 hrst sušených hub Houby sušené směs
trochu trochu horké vody Voda
1,6 litru 1,6 litru vody Voda 1600.000023841858 ml
sůl Sůl mořská
2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu Kmín mletý 10 g
mletý pepř dle chuti Pepř černý mletý
8 8 středních brambor Brambor zimní 400 g
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
2 2 cibule Cibule čerstvá 140 g
10 10 vajec Vejce slepičí 700 g
petržel na dozdobení Petržel kořenová čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.