Nutriční hodnoty (Fazolová polévka s klobásou a libečkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 054 kJ / 1 686 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 92,98 g |
| Tuky | 27,20 g |
| – nasycené | 16,52 g |
| – nenasycené | 10,02 g |
| –– mononenasycené | 4,59 g |
| –– polynenasycené | 5,43 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 76,20 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 91 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 215,93 g |
| – cukry | 16,00 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g bílých fazolí | Fazole bílé | 400 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 snítka 1 snítka libečku | Libeček čerstvý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 2 2 klobásy | Klobása | |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1,5-2 l 1,5-2 l domácího silného vývaru | Vývar masový | 1750 ml |
| zelená část z 1 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| petrželová nať (čerstvá nebo sušená) | Petržel nať čerstvá |