Nutriční hodnoty (Štrúdl podle babičky Terezy Bebarové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 10 711 kJ / 2 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 26,55 g |
Tuky | 153,82 g |
– nasycené | 94,10 g |
– nenasycené | 54,43 g |
–– mononenasycené | 47,99 g |
–– polynenasycené | 6,44 g |
––– omega 3 | 0,74 g |
Vláknina | 23,80 g |
Cholesterol | 697 mg |
Sodík | 660 mg |
Sůl | 1,44 g |
Sacharidy | 243,04 g |
– cukry | 77,09 g |
––– laktóza | 5,04 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
70 g 70 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 70 g |
140 g 140 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 140 g |
50 g 50 g rozpuštěného vychladlého másla | Máslo kravské | 50 g |
3 lžíce 3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
3 3 střední jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
2 lžíce 2 lžíce rozinek | Rozinky | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 15 g |
2 lžičky 2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
1 hrst 1 hrst nasekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy |