Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Štrúdl podle babičky Terezy Bebarové)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie10 711 kJ /
2 560 kcal
Bílkoviny38,97 g
– z toho živočišné bílkoviny12,42 g
– z toho rostlinné bílkoviny26,55 g
Tuky153,82 g
– nasycené94,10 g
– nenasycené54,43 g
–– mononenasycené47,99 g
–– polynenasycené6,44 g
––– omega 30,74 g
Vláknina23,80 g
Cholesterol 697 mg
Sodík 660 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy243,04 g
– cukry77,09 g
––– laktóza5,04 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
120 g 120 g másla Máslo kravské 120 g
70 g 70 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 70 g
140 g 140 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 140 g
50 g 50 g rozpuštěného vychladlého másla Máslo kravské 50 g
3 lžíce 3 lžíce mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 45 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
3 3 střední jablka Jablko čerstvé 450 g
2 lžíce 2 lžíce rozinek Rozinky 30 g
1 lžíce 1 lžíce strouhanky Strouhanka pšeničná 15 g
2 lžičky 2 lžičky mleté skořice Skořice ceylonská mletá 10 g
2 lžíce 2 lžíce mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 30 ml
1 hrst 1 hrst nasekaných vlašských ořechů Vlašské ořechy

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.