Nutriční hodnoty (Čočkový salát s jablkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 893 kJ / 1 647 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,63 g |
| Tuky | 72,52 g |
| – nasycené | 9,46 g |
| – nenasycené | 54,32 g |
| –– mononenasycené | 37,45 g |
| –– polynenasycené | 16,87 g |
| ––– omega 3 | 3,73 g |
| Vláknina | 53,85 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 315 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 134,30 g |
| – cukry | 23,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g čočky | Čočka hnědá neloupaná | 250 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 3 3 vejce (uvařená natvrdo) | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce pažitky (nasekané) | Pažitka čerstvá | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |