Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Čínské "Dan-dan" nudle)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 911 kJ /
457 kcal
Bílkoviny2,95 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,95 g
Tuky11,91 g
– nasycené1,20 g
– nenasycené10,25 g
–– mononenasycené7,13 g
–– polynenasycené3,12 g
––– omega 30,90 g
Vláknina5,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy78,52 g
– cukry61,78 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/3 hrnku 1/3 hrnku čínské sezamové pasty (nebo tahini + olej z praženého sezamu) Tahini
1/3 hrnku 1/3 hrnku světlé sójové omáčky (může být i normální) Sójová omáčka Tamari
1/4 hrnku 1/4 hrnku tmavého rýžového octa Chinkiang Ocet rýžový
4 stroužky 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 28 g
2 2 jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá
2 lžíce 2 lžíce medu Med nepasterovaný 72 g
1 lžička 1 lžička sečuánského pepře Pepř sečuánský mletý
400 g 400 g mletého vepřového (plec, bůček)
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 lžíce 1 lžíce zázvoru Zázvor sušený 15 g
2 2 jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá
1,5 lžíce 1,5 lžíce pasty z fermentovaných černých fazolí Fazole černé oko
1/2 hrnku 1/2 hrnku Sui Mi Ya Cai (nakládané hořčičné výhonky - nemusí být)
2 lžíce 2 lžíce Shaoxing vína Víno bílé suché 30 ml
1/2 lžičky 1/2 lžičky cukru Cukr bílý 2.5 g
400 400 g pšeničných nudlí Těstoviny pšeničné
čerstvý špenát (nebo chum soy, nebo bok choy) Špenát čerstvý
čínský chilli olej Chilli olej
1/3 hrnku 1/3 hrnku pražených buráků

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.