Nutriční hodnoty (Čínské "Dan-dan" nudle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 911 kJ / 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,95 g |
Tuky | 11,91 g |
– nasycené | 1,20 g |
– nenasycené | 10,25 g |
–– mononenasycené | 7,13 g |
–– polynenasycené | 3,12 g |
––– omega 3 | 0,90 g |
Vláknina | 5,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 78,52 g |
– cukry | 61,78 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/3 hrnku 1/3 hrnku čínské sezamové pasty (nebo tahini + olej z praženého sezamu) | Tahini | |
1/3 hrnku 1/3 hrnku světlé sójové omáčky (může být i normální) | Sójová omáčka Tamari | |
1/4 hrnku 1/4 hrnku tmavého rýžového octa Chinkiang | Ocet rýžový | |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
1 lžička 1 lžička sečuánského pepře | Pepř sečuánský mletý | |
400 g 400 g mletého vepřového (plec, bůček) | ||
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 lžíce 1 lžíce zázvoru | Zázvor sušený | 15 g |
2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
1,5 lžíce 1,5 lžíce pasty z fermentovaných černých fazolí | Fazole černé oko | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku Sui Mi Ya Cai (nakládané hořčičné výhonky - nemusí být) | ||
2 lžíce 2 lžíce Shaoxing vína | Víno bílé suché | 30 ml |
1/2 lžičky 1/2 lžičky cukru | Cukr bílý | 2.5 g |
400 400 g pšeničných nudlí | Těstoviny pšeničné | |
čerstvý špenát (nebo chum soy, nebo bok choy) | Špenát čerstvý | |
čínský chilli olej | Chilli olej | |
1/3 hrnku 1/3 hrnku pražených buráků |