Nutriční hodnoty (Vepřový plátek z krkovice na žampionech, zelenině a smetaně v papiňáku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 116 kJ / 506 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,28 g |
| Tuky | 44,17 g |
| – nasycené | 15,75 g |
| – nenasycené | 26,24 g |
| –– mononenasycené | 19,89 g |
| –– polynenasycené | 6,35 g |
| ––– omega 3 | 2,00 g |
| Vláknina | 5,70 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 94 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 18,50 g |
| – cukry | 11,80 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 plátky 2 plátky krkovice o síle 1,5 cm | Vepřová krkovice | |
| 6 6 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 sladkokyselá okurka | Okurka polní zavařená | |
| 1/2 1/2 silnostěnné papriky | Paprika bílá čerstvá | |
| 300 ml 300 ml vody (nebo vývaru) | Voda | 300 ml |
| 200 ml 200 ml smetany (12%) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky Solamylu | Bramborový škrob | 2.5 g |
| 1 lžička 1 lžička celého barevného pepře | Pepř barevný | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| zelené bylinky (na posypání) | Petržel nať čerstvá |