Nutriční hodnoty (Polévka se zeleninou, brambory a žampióny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 343 kJ / 321 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,09 g |
| Tuky | 1,28 g |
| – nasycené | 0,92 g |
| – nenasycené | 0,18 g |
| –– mononenasycené | 0,01 g |
| –– polynenasycené | 0,17 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 26,58 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 86 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 45,00 g |
| – cukry | 9,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 póru | ||
| 1/2 1/2 kedlubnu | Kedluben čerstvý | 90 g |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 40 g 40 g másla na jíšku | Jíška máslová | |
| 20 g 20 g másla pod zeleninu | Mrkev čerstvá | 20 g |
| 500 g 500 g žampiónů | Žampion čerstvý | 500 g |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| zelená nať z jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| petrželka (i sušená) | Petržel nať čerstvá |