Nutriční hodnoty (Vegan rajská omáčka s rostlinnými kuličkami a paprikou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 1 634 kJ / 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,48 g |
Tuky | 4,33 g |
– nasycené | 1,06 g |
– nenasycené | 2,91 g |
–– mononenasycené | 0,65 g |
–– polynenasycené | 2,26 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 7,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 2,73 g |
Sacharidy | 77,45 g |
– cukry | 61,11 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 ml 500 ml pasírovaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 500 g |
1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
60 60 g hladké mouky se 100 ml vody na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 čerstvá paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
1-2 1-2 balení veganských kuliček (dá se nahradit tofu nebo sójovými nudličkami uvařenými v silnějším zeleninovém vývaru) | Tofu natural | |
olej na smažení | Olej řepkový | |
3 kostky 3 kostky zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 30 g |
3 lžíce 3 lžíce čekankového sirupu (nebo cukru na dochucení) | Sirup citronový | 45 ml |