Nutriční hodnoty (Kmíňák - kmínový chéb s jogurtem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 729 kJ / 1 847 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,35 g |
| Tuky | 11,40 g |
| – nasycené | 1,90 g |
| – nenasycené | 7,77 g |
| –– mononenasycené | 2,22 g |
| –– polynenasycené | 5,55 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 34,30 g |
| Cholesterol | 2 mg |
| Sodík | 18 mg |
| Sůl | 0,01 g |
| Sacharidy | 362,90 g |
| – cukry | 21,50 g |
| ––– laktóza | 0,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 310-320 g 310-320 g vody | Voda | 315 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky octa | Ocet lihový | 10 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce bílého jogurtu (40 g) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 15 ml |
| 2 2 rovné lžičky soli (10 g) | Sůl mořská | |
| 3 lžičky 3 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 15 g |
| 150 g 150 g žitné celozrnné mouky | Mouka žitná celozrnná hladká | 150 g |
| 350 g 350 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 10 g 10 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička celého kmínu na posypání chleba před pečením | Kmín | 5 g |