Nutriční hodnoty (Polévka s medvědím česnekem a jarní cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 206 kJ / 1 483 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,30 g |
| Tuky | 113,89 g |
| – nasycené | 61,15 g |
| – nenasycené | 40,63 g |
| –– mononenasycené | 33,08 g |
| –– polynenasycené | 7,55 g |
| ––– omega 3 | 1,04 g |
| Vláknina | 25,80 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 508 mg |
| Sůl | 1,04 g |
| Sacharidy | 50,46 g |
| – cukry | 7,84 g |
| ––– laktóza | 6,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 180 g 180 g medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | 180 g |
| 150 g 150 g jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 150 g |
| 150 g 150 g brambor | Brambor zimní | 150 g |
| 750 ml 750 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 750 ml |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 50 ml 50 ml vína polosladká Pálava (nemusí) | Víno bílé suché | 50 ml |
| 20 20 g másla (1 cm plátek) | Máslo kravské | 20 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská |